Αντί προλόγου

Καλώς ήλθατε στην Δανειστική Βιβλιοθήκη. Τώρα όλη η Ελλάδα ανοίγει την πόρτα στην γνώση!

Οδηγίες Χρήσης

Μερικές χρήσιμες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της Βιβλιοθήκης

Χρήσιμες Συμβουλές

Μερικές φιλικές και χρήσιμες συμβουλές για να δανειζόμαστε όλοι καλύτερα και πιο ευχάριστα

Λόγια ενός Σελιδοδείκτη

Εκτυπώστε τον σελιδοδείκτη και δώστε τον μαζί με το βιβλίο που δανείζετε!

Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία!

Διάθεση βιβλίων απο συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους

Ολα τα βιβλία που διαθέτουν στην Δανειστική Βιβλιοθήκη Συγγραφείς και Εκδοτικοί Οίκοι!

Εκδηλώσεις για το βιβλίο

Ολες οι εκδηλώσεις-εκθέσεις-παρουσιάσεις και ο,τι άλλο συμβαίνει που αφορά το βιβλίο!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δωρεάν ψηφιακό βιβλίο για ολους


Δωρεάν διανομή ebook με τα 20 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού «ΛόγωΤέχνης» από την Artspot

Ελεύθερα διανέμεται στο Διαδίκτυο το ψηφιακό βιβλίο με τα 20 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού “ΛόγωΤέχνης 2010” που διοργάνωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προώθησης Πολιτισμού Artspot. Το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε την Τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις και οι συμμετέχοντες έπρεπε στην πλοκή του διηγήματος να συμπεριλάβουν τις λέξεις: Πένα – Καμβάς – Μάσκα – Βιολί – Άγαλμα – Κάμερα – Τανγκό. Την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι συγγραφείς Ελένη Γκίκα, Μάνος Κοντολέων, Λεία Βιτάλη, Θανάσης Χειμωνάς και Γιάννης Φαρσάρης και απονεμήθηκαν 3 βραβεία και 3 έπαινοι.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διοργανώθηκε από την Artspot διαγωνισμός εικονογράφησης των 6 βραβευθέντων διηγημάτων, και οι καλύτερες συμμετοχές περιλαμβάνονται επίσης στο ψηφιακό βιβλίο.
Στο ψηφιακό βιβλίο Διαγωνισμός ΛόγωΤέχνης - Τα 20 πρώτα διηγήματα του 2010” περιλαμβάνονται διηγήματα που συνέγραψαν οι Ιφιγένεια Ανδρεδάκη, Κώστας Παναγόπουλος, Διονύσης Μαρίνος, Κωνσταντίνα Καψούρη, Έλενα Κοτσίφη, Θοδωρής Κούτρης, Ιωάννα Μαραγκουδάκη, Αναστάσιος Γραικός, Γιάννης Tσιούνης, Ειρήνη Μαργαρίτη, Σταμάτιος Κεσόγλου, Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Τερέζα Ανταράκη, Αλεξάνδρα Γούτα, Λεωνίδας Μπουρίτας, Πάνος Μητρόπουλος, Βύρων Κριτζάς, Ελένη Φιλιππίδου, Απόστολος Φραγκουλίδης, Νίκος Κυριακίδης και εικόνες που φιλοτέχνησαν οι Βασίλειος Μισιάκας, Λούλα Παπαγεωργίου, Άγγελος Παπουτσής, Παναγιώτης Κάλβης, Βιλλιώτη Μαρία, Ευτυχία Σγουρού.
Το βιβλίο “Διαγωνισμός ΛόγωΤέχνης - Τα 20 πρώτα διηγήματα του 2010” διανέμεται ελεύθερα στο Διαδίκτυο με άδεια Creative Commons μέσω του δικτυακού τόπου: http://www.artspot.gr/ebook/
Ο διαγωνισμός διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» (www.λογωτεχνης.gr) έχει καθιερωθεί ως θεσμός στο ελληνικό διαδίκτυο, αναδεικνύοντας την ισχυρή δημιουργική δυναμική των ανθρώπων που ασχολούνται με το νέο μέσο. Σύντομα θα ανακοινωθεί από την Artspot και η ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του φετινού διαγωνισμού “ΛόγωΤέχνης 2011” που είχε ως θέμα «Ιστορίες Διαδικτύου».

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Xαρίζονται βιβλία - Αθήνα

Το ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) δίνει δωρεάν πολλές από τις εκδόσεις του λόγω περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου.

Μπορείτε να πάτε κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο διάστημα 10 με 1 το πρωί μέχρι τέλη Νοέμβρη στην οδό Χαλκηδόνος 52, στους Αμπελοκήπους. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να βρούμε κάτι ενδιαφέρον εκεί αφού καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων (οικονομία, δημογραφία, κοινωνιολογία, ιστορία).

Αν πάτε, καλό θα είναι να έχετε μεριμνήσει για το πως θα τα κουβαλήσετε (π.χ. μια μεγάλη, γερή τσάντα, αυτοκίνητο, κλπ.). Για περισσότερες πληροφορίες δείτε:
http://www2.ekke.gr/news.php?id=38
Αν γνωρίζετε και κάποιον άλλο που πιθανόν ενδιαφέρεται, προωθήστε το μήνυμα, γιατί υπάρχει περίπτωση όσα περισσέψουν να σταλούν για ανακύκλωση.
www2.ekke.gr
Γ’ Συνέδριο της Eλληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας Tο Γ' Συνέδριο της Eλληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας/ ΕΚΕ, διεξάγεται 3-5 Νοεμβρίου 2011, στο Χαροκόπειο Παν/μιο, Αθήνα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More